01.
Standard
Slaughterhouse will operate in accordance with HACCP – International standard of food safety. It will provide one of conditions for exporting meat to more than 70 countries around the world.
Further we will introduce FSSC22000 – food safety management system in our operation.
02.
Halal meat
The animal will be slaughtered with Islamic method.
Halal means Permissible in Arabic.
Халал зан үйл нь малыг нядлах хамгийн энэрэнгүй аргачлал гэж үздэг бөгөөд мал амьтныг зовоохгүйгээс гадна тухайн үед Исламын лам уншлага үйлддэг тул шашны зан үйл талаасаа илүү нийцтэйд тооцогддог.
03.
Mongolian pastoral meat
Монгол малын мах нь импортлогч орнуудын хувьд бэлчээрийн, амт чанартай брэнд болж буй. Монгол бэлчээрийн мал нь жилийн 4 эрс тэс уур амьсгалд дасан зохицусон, өөрөө бэлчиж, уул талаас амт чанартай олон зуун төрлийн ургамал иддэг нь түүний махыг илүү амттай болгодог юм.
Судлаачдын тооцоолсноор Монгол бэлчээрийн мал нь зэрлэг амьтны нэгэн адил 300 гаруй нэр төрлийн өвс иддэгээс 100 гаруй нэр төрөл нь эмийн ургамал байдаг байна.
04.
Khuvsgul - Province with largest number of livestock
Монгол Улсын 2018 оны урьдчилсан мал тооллогын дүнгээр Хөвсгөл аймаг нь 5,710,365 толгой мал тоологдсон нь улсын хэмжээнд хамгийн олон малтай аймаг юм. Үүнээс 2,766,185 хонь, 2,197,45 ямаа, 482,458 үхэр, 261,980 адуу тоологдсон байна.
Түүнээс гадна малын гоц халдварт өвчингүй баруун бүсийн аймгуудын нэг бол Хөвсгөл юм.
05.
Infrastructure
Төслийн хувьд хот суурин газраас зайлуу, өөрийн бие даасан дэд бүтэцтэйгээр байгуулагдаж байгаа болно. Хот суурин газарт мал оруулахгүй, малын болзошгүй гоц халдварт өвчний эрсдлээс хүн амаа сэргийлэх боломжтой юм.
Дэд бүтцийн хувьд бие даасан байдлаар шийдэхдээ үйлдвэрийн бохир усыг цэвэршүүлэх цэвэрлэх байгууламжийг зориулалтын дагуу хийэ өгсөн нь давуу талтай, байгаль орчинд сөрөг нөлөөгүй болно.
06.
Clusterproject
ХАА-н салбарт үйлдвэрлэлийг кластер хөгжүүлэх нь тун чухал бөгөөд энэ нь нэг талд ХАА-н кластерийн нэгж бүрт ашиг хүртэгчдийн тоог нэмэгдүүлж, нөгөө талаас үйлдвэрлэлийн эрсдлийг бууруулж, өгөөжийг нэмэгдүүлэх замаар үнэ цэнийн гинжин хэлхээ бий болгож байдаг.
Малчны хотноос хэрэглэгчийн гарт хүртэлх бизнесийн бүхий л нэгжийг хооронд нь уялдуулж, чанарыг шат бүрт анхаарснаар эцсийн дүндээ үйлдвэрлэх махны чанар сайжрах, эрүүл ахуйн баталгаат бий болж байгаа нь кластерийн үр дүн юм.